Nyilatkozat a sajtóban megjelent rágalmakra!

Hortobágy Községben 2022. április 3. napján a Tanyagondnoki busz reggel 5 óra 30 perckor a 2. számú szavazókör szavazatszámláló bizottságát juttatta ki a település központjától hozzávetőleg 10 km-re lévő Szásztelek majorban lévő szavazóköri helyiségbe.

A következő alkalommal a szavazókörből a Tanyabusz a nem helyben lakó és itt átjelentkezéssel az 1. számú Czinege János utcai szavazókörben szavazó delegált szavazatszámláló tagok beszállítása és a visszajuttatása történt meg.

Szintén a Tanyabuszt vette igénybe a 1. számú szavazókör szavazatszámláló bizottsága a tanyára kért mozgóurna kijuttatásához is.

Még véletlenül sem történt választási csalás, a beszállított tagok közül két fő az egyesült ellenzék által delegált választópolgár volt, akik gyalogosan nem tudták volna gyakorolni az alkotmányos jogukat és a szavazatszámláló bizottsági tagságukból adódó kötelezettségüket ezen lehetőség nélkül.

Hogy kinek és miért állt érdekében emiatt tüzet kiáltani azt nem tudjuk. Az illetékes OEVB ezen ügy kapcsán indított esetleges vizsgálatáról nincs információnk.
Az azonban kijelenthető, hogy a rágalmazó cikkben szereplő tényként közölt választási csalás nem valósult meg, így helyreigazítási kérelemmel fogunk fordulni az ezt leközlő sajtóorgánumok felé és fontolgatjuk a rágalmazás miatti per kezdeményezését is!

Az ügy kapcsán az RTL KLUB csatorna megkeresésére személyesen nyilatkoztam és tisztáztam a helyzetet, ennek az interjúnak várjuk is a leközlését.

Jakab Ádám
polgármester

x GINOP