Hortobágy község temetőjének fejlesztése, felújítása

  Hortobágy község temetőjének fejlesztése, felújítása

  A Kedvezményezett neve: Hortobágy Község Önkormányzata
  Pályázati felhívás neve, kódszáma: VP6-19.2.1.-45-4-17 Hortobágyi Leader Közhasznú Egyesület – Közösségi tevékenységnek helyt adó épületek és területek fejlesztése
  A projekt címe, azonosító száma: Hortobágy község temetőjének fejlesztése, felújítása
  A szerződött támogatás összege: 9.037.463,- Ft
  A támogatás mértéke (%-ban): 85%

  A projekt tartalmának rövid bemutatása: A VP6-19.2.1.-45-4-17 kódszámú pályázati projekt keretében megvalósítottuk Hortobágy község temetőjének fejlesztését és felújítását.

  A munkálatok célja, hogy a Hortobágy belterület 1089 hrsz. alatt nyilvántartott temetőkert fejlesztése és felújítása által a kegyeleti szertartások méltóbb környezetben valósulhassanak meg.

  Az alábbi munkálatokat végeztük el: Kegyeleti emlékjel építése: Ácsolt szerkezetű harangtorony épült, pihenő padokkal kiegészítve. Megépítettük a hozzá vezető térköves utat is.

  Főbejárat felújítása: a meglévő faszerkezet teljes cseréje történt meg, új nagykapu és kiskapu kialakítással. A közel 40 m2 területen levő nádtető javítása és részbeni cseréje valamint a gerinc-kiképzés javítása és a teljes hosszúságú rögzítése is megvalósult.

  Új kerítés építése: a meglévő betonoszlopos drótkerítés helyett 87 db fa oszlop és 84 db fa kerítésbetéttel, (egyenként 1,4 m x 2 m ) a parkoló felől kialakított nagykapu és kiskapu kiépítésével 178 méter hosszan új kerítés került megvalósításra.

  A projekt befejezésének dátuma: 2020.11.30

  x GINOP