Díjmentes látogatási lehetőség az Agóra Tudományos Élményközpontban

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat (4024 Debrecen, Piac utca 54.) a tavalyi évben támogatást nyert „A hajdú hagyományok nyomában” című TOP-5.3.2-17.HB1-2018-00001 azonosítószámú projektjének megvalósításához.

Ennek keretében a Hajdú-Bihar megyei nevelési és oktatási intézmények látogatói (gyermek/tanuló), esetlegesen családtagjaik és egyéb Hajdú-Bihar megyei lakóhellyel rendelkező személyek, közösségek díjmentesen látogathatják egy alkalommal az Agóra Tudományos Élményközpontot (Debrecen, Egyetem tér 1.). A programban díjmentesen résztvevők száma összesen 6800 fő lehet, a programban való részvétel érvényessége 2021. december 31. vagy a maximális létszám (6800 fő) elérése.

Izgalmas kísérletekkel, tudományos játékokkal, a csillagászat rejtelmeivel, interaktív kémiávl és rengeteg más tudományos kalandozással tölthetnek el egy órát az Élményközpontba látogatók (pl. földrengés szimulátor, Lenz-ágyú, kinekt tetris, greenbox, bermuda-jelenség).

Az állandó programokon kívűl az Agóra számos, választható tudományos tevékenységet és ismeretterjesztő programot is kínál az érdeklődők számára, melyről bővebb információ a folyamatosan frissülő https://www.agoradebrecen.hu/programok-az-agoraban/oldalon lesz elérhető a pandémiás helyzet okozta korlátozások feloldását követően.*

Az Agóra Tudományos Élményközpontban minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő tanulva-szórakozást. Egy igazán hasznos és élvezetes utazás a tudomány világában, melyet a Botanikus Kertben történő barangolás követhet, szintén díjmentesen.

Az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartása:

Péntek: 13-tól 18 óráig

Szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig

Hétfő, kedd, szerda, csütörtök: szünnap

A látogatókat kérjük, hogy a látogatás előtt jelentkezzenek be a weboldalon keresztül: https://www.agoradebrecen.hu/bejelentkezes/

A bejelntkezés alkalmával a „hajdú hagyományok nyomában” megjegyzés feltüntetése kötelező!

Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogadnak, hétfőtől csütörtökig 9 és 14 óra között, valamint pénteken délelőtt 9 órától. A soportokat kérjük, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a weboldalon keresztül: https://www.agoradebrecen.hu/bejelentkezes/

A bejelntkezés alkalmával a „hajdú hagyományok nyomában” megjegyzés feltüntetése kötelező!

Az Agóra Tudományos Élményközpontba érkező látogatók és kísérőik a helyzsínen az Agóra munkatársainak közreműködésével, jelenléti ívet töltenek ki és írnak alá (az írni nem tudó gyermekek jelenlétét kísérőik igazolják).

Szeretnénk, ha minnél többen élnének a lehetőséggel és részt vennének az interaktív bemutatókon!

Pajna Zoltán

a megyei közgyűlés elnöke

 

 

*bizonyos típusú előadások csak meghatározott látogatói létszám esetében biztosítottak

 

Díjmentes látogatási lehetőség az Agóra Tudományos Élményközpontban

x GINOP